+36 20 9820345

Szolgáltatásaink

Miért fontos a karbantartás ?A karbantartást évente legalább egyszer (tavasszal), ha fűtésre is képes a készülék, akkor kétszer (és ősszel) kell elvégezni. Ha egészségesen akar klímát használni, ha nem akar több áramot fizetni, ha szeret egészséges környezetben élni, és ha megmaradjon készülék garanciája, akkor muszáj szakemberre bízni e feladatot is. A klímakészülék üzemeltetése során sok levegő áramlik át a hőcserélőkőn keresztül és a levegő sok szennyeződést hoz magával.

A klíma beltéri egységében megtalálható szűrők felfogják a port és egyéb légúti megbetegedést okozó szennyeződést, ezáltal csökken a légáramlás és kihordhatja a felfogott port. Ezeket időnként tisztítani kell, mert ilyenkor jobban terhelődik a gép és emiatt többet fogyaszthat és csökken az élettartama is. A hőcserélő hűtőbordát is takarítani, fertőtleníteni kell egészségügyi okok ill. a jó szellőzés, helyes működés miatt. Aztán itt van még a kondenzvíz tálca, amiben elszaporodhatnak a baktériumok, a gombák. A helyes karbantartáskor speciális vegyszerrel fertőtlenítünk.

A klímák kültéri egysége bordázott csőkígyóin keresztül nagyon nagy mennyiségű levegő és por áramlik. Ha koszos a kültéri nem tud megfelelően lehűlni, ezáltal jobban terhelődik a klíma kompresszora, rövidebb lesz a készülék élettartama és több áramot fog fogyasztani, ami nem lesz gazdaságos. Ezért fontos a rendszeres teljes takarítása. A karbantartás nem csak takarításból, fertőtlenítésből áll. Szükség van ellenőrizni a rendszer helyes működését és környezetvédelmi okokból, hogy megfelelő tömörségű, szivárgás mentes-e a készülék.

Szolgáltatásaink